enhver sommers favorit

værd at vide om hør

Hør er et naturligt og åndbart stof med masser af gode egenskaber, og for at du kan få mest glæde af dine styles i hør – uanset om de er fremstillet i 100% hør eller en hørblanding – er det vigtigt, at du passer bedst muligt på det. Det betyder, at du skal være ekstra opmærksom, når du vil vaske tøjet.

TIPS & TRICKS

SÅDAN PASSER DU BEDST på DINE HØRSTYLES

Ligesom læder bliver hør kun mere lækkert og flot med tiden, og efter nogle ture i vaskemaskinen vil dine hørstyles blive dejligt bløde og få en smuk, naturlig overfladestruktur. Hvis du gerne vil undgå, at dit tøj i hør bliver alt for krøllet, kan du nøjes med at fylde vaskemaskinen halvt – det sikrer, at der er god plads til tøjet, og det bliver også godt skyllet efter med vand. Husk dog, at det ikke altid er nødvendigt at vaske tøjet. Da hør er en naturlig fiber, kan du også sagtens bare lufte det på tørrestativet udenfor. Dette skåner ikke kun miljøet, men gør også, at du hurtigt kan få alle dine yndlingsstyles på igen.

Tøj fremstillet i hør bør ikke blive tørret i en tørretumbler. Lufttørrer du dine hørstyles, kan du opleve, at det krymper 4-5%, men putter du det i tørretumbleren, kan det krybe helt op til 15%. Når du har taget tøjet ud af vaskemaskinen, bør du rette produktet ud og hænge det på en bøjle – så undgår du nemlig folder på tøjet. Husk at holde tøjet væk fra direkte sollys, da det kan blege det.

opbevaring & strygning

Opbevar dit tøj i hør på den bedste måde

Selvom vi selvfølgelig godt kan forstå, hvis du har lyst til at iføre dig alle dine yndlingsstyles i hør med det samme, kan det være nødvendigt at opbevare det i skabet, indtil det skal i brug næste gang. Her anbefaler vi at hænge det op på bøjler for at undgå krøller og folder, der hvor tøjet er blevet foldet sammen.

Elsker du det krøllede, afslappede look er det ikke nødvendigt at stryge tøj, der er fremstillet i hør. Hør, der kun er vasket og ikke strøget, vil ofte også være blødere mod huden, end hvis det er blevet strøget.

Hør er dog rimelig varmetålende, og du kan nemt stryge det, hvis du ønsker det. Her anbefaler vi at stryge det på bagsiden og husk altid også at følge anvisningen, da for hård varme kan skade de naturlige fibre. Især hør- og viskoseblandinger kan være nødvendige at stryge i form igen, så tøjet genfinder sin pasform efter vask.